top of page

Projecte de col·laboració amb

el pre-taller Sant Josep

img_3754.jpg
img_4471_2.jpg
img_1198.jpg
img_1632.jpg
IMG_6846.JPG
IMG_6401_edited.jpg

 

El curs 2017 vàrem iniciar la col·laboració amb el Centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual Pre-Tallers Sant Josep, alguns dels usuaris ens acompanyen a l'escola un cop a la setmana  per participar en diferents propostes  com pot ser participar de les tasques de l'hort, cantar cançons, explicar contes, ajudar als infants a posar-se la jaqueta, jugar plegats...

 

L’escola potencia i fomenta les relacions no només entre els infants, sinó també entre les famílies i l’escola i altres serveis educatius adreçats a la comunitat. És per això que valorem aquesta col·laboració com una iniciativa a favor de l’atenció a la diversitat i de l’educació inclusiva.

L’educació ha d’entendre les diferències entre les persones com a quelcom positiu i enriquidor, integrant-la com a fet normal, entenent que tots tenim particularitats que ens defineixen i això és el que ens dóna valor com a persones. Un valor fonamental per a construir una futura societat tolerant i integradora.

L’hort  també és un projecte d'escola  que ens permet mostrar als infants quins són els processos de creixement de les plantes i la seva cura.Tot plegat facilita a l’infant conèixer de primera mà d’on provenen els aliments i afavoreix la introducció d’aquests a la seva dieta, alhora que transmet valors tan importants com el respecte i l’estima a la natura. És un marc que dóna peu a explorar i gaudir de les petites coses, com la descoberta d’un cuc a una fulla, ja que és un espai viu i canviant.

 

Projecte de cos i moviment

El Projecte Cos i Moviment és un projecte engrescador desplegat en col·laboració amb el Mercat de les Flors i L'IMEB (Institut Municipal d'Educació).

S'aposta per la formació del professorat, la pràctica i la reflexió envers el moviment a l'aula a l'Escola Bressol.

Per l'infant la dansa és una activitat natural, perquè moure's és una necessitat. Des de ben petit l'infant juga amb el cos, el descobreix i prova les possibilitats que té de moviment, "fa dansar el seu cos".

La dansa és un llenguatge que permet a les criatures expressar i comunicar emocions, sentiments, pensaments... i promou el seu desenvolupament harmònic i integral. Ballar implica, per als més petits, utilitzar les capacitats cognitives, físiques, comunicatives, afectives i de relació.

38e351_98efea11f1ba44c8a707993a9df993e6~mv2.webp
IMG_0302.jpg
IMG_1963.jpg
IMG_1995.jpg

La nostra biblioteca

IMG-20240320-WA0002_edited_edited.jpg
IMG_E6767_edited.jpg
IMG_20240315_164610.jpg

A partir del segon trimestre inaugurem l'espai de Biblioteca amb la visita, a la nostra escola, d'una conta contes.


La Biblioteca és un espai que vol fomentar el gust per la lectura, destacant la importància de la lectura compartida amb la família des dels primers mesos de vida. És per tant un espai obert perquè les famílies pugueu passar una estona mirant un conte ja sigui abans d'entrar a la classe, a la sortida abans que tanqui l'escola o portant el conte a casa fent ús del servei de préstec.


Tanmateix és un espai on les nenes i els nens poden sortir al llarg del matí a mirar contes o bé a escoltar-los narrats per les seves educadores.


La lectura compartida afavoreix el vincle afectiu, potencia la creativitat, l'interès i la curiositat pels contes i permet ensenyar el valor de tenir-ne cura i respectar-los. D'aquesta manera es crea un ambient estimulant que propicia l'ús autònom per part dels infants.


A la Biblioteca podeu trobar dos tipus de contes:

  • Contes per ser explicats per un adult (gomet verd)

  • Contes a l'abast dels infants perquè se'l miri tot sol si vol (gomet groc)

Bona Lectura!!

IMG_20240315_164236.jpg
IMG_20240315_163221.jpg

Coeducació

Aquest projecte sorgeix de la necessitat de qüestionar i transformar la societat actual cap a un model cada vegada més lliure de sexisme i de violències.

El projecte ens ajuda a reflexionar sobre les qüestions que influeixen en la personalitat d’un nen o d’una nena segons el rol que els assignem. 

 

El gènere és un concepte clau per comprendre com moltes de les actituds, capacitats i expectatives atribuïdes a les persones a partir del seu sexe, no formen part de la biologia, sinó que han estat construïdes socialment a través de la cultura. S’atribueix uns rols i unes expectatives diferenciades segons el sexe amb què naixem:

  • model masculí: fortalesa, valentia, acció.

  • model femení: la tendresa, l’empatia, les relacions de cura

 

Aquest sistema de creences i d’organització social se sosté sobre una estructura de sancions i felicitacions que es fan de manera inconscient, ens referim a tots aquells gestos, mirades i paraules que recorden a les criatures el que està permès i el que no; les moltes vegades que, per exemple, diem a les nenes que estan guapes quan porten faldilla i vestits, però quasi mai quan porten xandall o també quan se li diu a un nen que no pot ser princesa o portar cua.

  • Educar de manera igualitària a nenes i nens,  oferint les mateixes oportunitats sense fer discriminacions.

  • Supervisar contes, jocs i joguines i altres materials educatius per tal que aquests no ofereixen models estereotipats per raó de gènere.

  • Introduir un ús inclusiu del llenguatge en tots els àmbits de l’escola bressol: rètols, circulars, llenguatge oral.

QUÈ ENS PLANTEGEM?

CIMG7499.jpg
CIMG7036_edited.jpg
CIMG7299.jpg

Projecte "Famílies a l'aula"

Famílies, us animem que pugueu entrar a les classes dels vostres fills/es i compartir amb tot el grup una estona del dia a dia a l’escola, per tant ens podeu acompanyar tant a les estones de joc, com a l'estona del dinar o berenar. Una experiència que sens dubte us permetrà conèixer una mica més a tots els infants que formen el grup-classe: com es relacionen, com juguen, amb quines dificultats es troben i com els acompanyem... tot allò que en definitiva viuen i és font d'aprenentatge.

 

A partir del segon trimestre trobareu a la cartellera de cada classe una graella on us podreu apuntar. En aquest projecte poden participar: mares, pares, àvies, tiets, cosins...

 

L’escola és cosa de totes i tots!

COM ENS ORGANITZEM?

P1100690.JPG
image_9.jpeg
CIMG4535.jpg
DSC00355.jpg
bottom of page